Осми семинар на "Глобал Кънекшънс" в София, България

От 2 до 5 юли 2004г. в София се проведе осмият международен семинар за ръководители на средни училища от цял свят. Домакин на семинара в България беше Фондация “Образователно сътрудничество”, заедно с Националната Априловска гимназия и Американски колеж в София. Семинарът е част от инициативата на Фондация “Глобал Кънекшънс”, САЩ, да организира ежегодни пет-дневни семинари, провеждани в различни страни от света.

Темата на семинара беше “Образование за демокрация и партнъорство”. Предвидени бяха три дни културна програма в България от 30 юни до 2 юли 2004 г. Откриването и официалната вечеря се състояха на 2 юли в хотел “Родина” в София. Семинарът продължи до 5 юли, след което делегатите отпътуваха за Букурещ, Румъния, където форумът продължи своята работа.

Участници бяха над 90 училищни директори на изтъкнати училища от 27 страни, повечето от които досега не бяха посещавали България. Целта на семинара беше както да фокусира вниманието върху важни въпроси, свързани със средното образование по целия свят, така и да въвлече училищните директори в процеса на сътрудничество и дискусии, които да доведат до подобряване на националните, регионални и глобални връзки.

Нека останем свързани

Оставете ни Ваш контакт за по-улеснено бъдещо сътрудничество

Фондация “Образователно сътрудничество” (ФОС)​

гр. София, ул. “Добруджа” 1, ет.3​

a.portarska@ecf.bg